Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ukrajna képes leírás - Kárpátalja.tlap.hu
részletek »

Ukrajna - Kárpátalja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karpatalja.tlap.hu » Ukrajna
Keresés
Találatok száma - 6 db
Cégalapítás Ukrajnában

Cégalapítás Ukrajnában

Cégek bejegyzése (cégalapítás) Ukrajnában A gazdasági társaságok megalakításának, állami bejegyzésének és működésének rendjét Ukrajnában az Ukrajnai Gazdasági Törvénykönyv, az Ukrajnai Polgári Törvénykönyv, A gazdasági társaságokról szóló ukrán törvény, illetve A jogi személyek és a vállalkozók állami bejegyzéséről szóló ukrán törvény szabályozza.

Kárpátalján kezdődött egymillió éve Ukrajna története?

Kárpátalján kezdődött egymillió éve Ukrajna története?

Egy ukrán egyetemi segédtankönyv szerint Ukrajna története körülbelül egymillió évvel ezelõtt vette kezdetét Kárpátalján, az õsember ottani letelepedésével. Egy ukrán egyetemi segédtankönyv szerint Ukrajna története körülbelül egymillió évvel ezelõtt vette kezdetét Kárpátalján, az õsember ottani letelepedésével. Az Ukrajna története címû, nem történelem szakos egyetemi hallgatók számára kiadott segédtankönyvnek az 'õskori ukrán területeket' tárgyaló fejezete azt állítja, hogy az ország története akkor kezdõdött, amikor az elsõ emberek megjelentek a területén. Tudományosan bizonyított, hogy az õsemberek körülbelül egymillió évvel ezelõtt telepedtek le az ukrán földeken, legrégebbi településüket Kárpátalján, (a Nagyszõlõshöz közeli) Királyháza (Koroleve) község mellett találták meg - idézte hétfõn a könyv beszkennelt másolatban is olvasható tézisét az ua-reporter.com ungvári hírportál. Az ukrán egyetemi hallgatók a segédtankönyvbõl azt is megtudhatják, hogy az elsõ emberek megjelenésével Ukrajna történelmében elkezdõdött az õskor, amelyre a kollektív tulajdon, kollektív termelés és fogyasztás volt a jellemzõ.

Kijev

Kijev

Ukrajna fővárosa Kijev, melyet szoktak orosz városok anyjának is nevezni. Az Óvárosban megnézhetjük a Szófia Székesegyházat, a bevásárló utcákat, a Csernobil Múzeumot, Kincstárba is belátogathatunk, ahol a szkíta arany kincseket nézhetünk meg. Ukrajna része a Krími-félsziget is, mely egy teljesen önálló területe az országnak. A félszigeten a változatos természeti adottságok nyújtanak igazi kikapcsolódást, nem is beszélve arról, hogy klímának köszönhetően a Fekete-tenger partján mediterrán hangulatban részesülünk. A kedvező klíma gyógyírt jelent a beteg embereknek, és igazi nyugalmat és kikapcsolódást a tengerpartra vágyóknak.

Ukrajna - Wikitravel

Ukrajna - Wikitravel

Ukrajna Kelet-Európa egyik nagy területű állama. Nyugatról Szlovákiával és Lengyelországgal, északról Fehéroroszországgal, keletről Oroszországgal, délnyugatról Moldovával, Romániával és Magyarországgal határos. Déli határát a Fekete-tenger határozza meg. Ukrajna a Szovjetúnió egyik utódállama, a Független Államok Közösségének része, kelet-európai állam. Oroszország után Európa második legnagyobb területű állama. Az ország legnagyobb részén a Kelet-európai-síkság terül el, ezt délről a Kárpátok vonulatai övezi az Alföld peremvidékeivel. A Dnyeszter völgyétől északra továbbá hátsági területek (Podóliai-, Volhíniai- és Dnyeper-hátság) vannak. Donecktől délre emelkedik az Azovi-hátság, amelytől délre egészen az Azovi-tengerig a Donec-medence terül el. A Fekete-tenger nagy félszigete a Krím-félsziget déli részén a Krím-hegységgel. Az Ukrajna nyugati részén húzódó Kárpátokban található az ország legmagasabb pontja, a Hoverla (2061 m). Ukrajna éghajlata mérsékelt-szárazföldi, de a Krím déli részén szubtrópusi hatás érvényesül.

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége

Az ukrán-magyar diplomáciai kapcsolatok kialakulása Az ukrán-magyar kapcsolatok kialakulásának története 1989. végétől veszi kezdetét, amikor Magyarországra megérkezett egy ukrán küldöttség J.Olenenkóval, az USZSZK müvélődési miniszterének az élén. A látogatás során a mai Ukrajna történelmében először írtak alá a két ország közötti együttműködésről szóló jegyzőkönyvet a müvelődés terén. 1990. augusztusában Budapestre érkezett az Ukrajnai Külügyminisztérium küldöttsége A.M.Zlenkóval az élén. Az ukrán küldöttséget Magyarországon magas szinten fogadták. A küldöttséget Göncz Árpád Államelnök, Antal József Miniszterelnök, Jeszenszki Géza Külpolitikai miniszter fogadta. A magyarok már akkor bebizonyították, hogy támogatják Ukrajna törekvéseit a függetlenségre és szuverenitásra és minden nemű segítséget készek megadni ezen a téren.

Ukrajna Utazás

Ukrajna Utazás

Ukrajna Kelet-Európában található, területe 603. 700 km2, lakosainak száma 51, 3 millió fő. Ukrajna területének nagyobb része inkább síkság, kisebb része hegyvidéki jellegű. Az országban két hegységrendszer található: Ukrán Kárpátok és Krími hegység, melyeket történelmi hágók (Vereckei hágó, Tatár hágó) szelik át. Ukrajna nagyobb része Oroszországgal határos: szoros gazdasági és politikai együttműködés jellemzi a két országot. Kelet Európa legnagyobb folyói szelik át az országot: Dnyeper és a Donyec.

Tuti menü