Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turizmus, vendéglátás - Kárpátalja képes leírás - Kárpátalja.tlap.hu
részletek »

Turizmus, vendéglátás - Kárpátalja - Kárpátalja.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karpatalja.tlap.hu » Turizmus, vendéglátás - Kárpátalja
Keresés
Találatok száma - 9 db
A Szinevéri-tó Nemzeti Parkban

A Szinevéri-tó Nemzeti Parkban

A kulturális értékek megtekintése után vegyük fel a túrabakancsot és irány a természet, hiszen Kárpátalja - ahogy neve is mutatja - főként hegyvidéki területeiről nevezetes. Kiépített, többé-kevésbé könnyen járható túraútvonalakon juthatunk el a legszebb látnivalókhoz. Az útvonalak gyenge, ám annál izgalmasabb pontjait a patakokon, kisebb folyókon átívelő kötélhidak jelentik, melyek járófelülete helyenként kissé hiányos... A területen több helyen is fakadnak oldott ásványi anyagban gazdag források. A túránkon érdemes megállni, és megkóstolni ezt a számunkra elsőre talán szokatlan illatú és ízű vizet.

Borzsa-havasok

Borzsa-havasok

A Borzsa-havas a Máramarosi-havasok előterében elterülő különálló hegycsoport. Legmagasabb csúcsa a Sztoj 1677m. Egy kb.10 km-es gyalogtúrát téve a hegységben, felkerestük a Sipot-vizesést. Menet közben érintettünk két kis rutén hegyi falut. A hegyek közt lévő falvak határát gondosan művelik. A rétekből és legelőkből mindig egy kis részt hasítanak ki, gondolom vetésforgó rendszerben. Először arra gondoltam, hogy itt biztos nagyon elzártan élnek az emberek. De aztán érdekes dolgok derültek ki. Az egyik velünk szobaelegyedő (lám, mire jó a régi kis orosztanulás) férfitól megtudtuk, hogy nyaranta Pécsre járnak építkezésekhez dolgozni, de csak annyit, hogy a nagy munkákra itthon legyenek. A vízesés felé több turistacsoporttal is találkoztunk, sőt egy szanatóriumból is ide kirándultak.

Elszállásolás

Elszállásolás

Négy, -három, és két csillagos szállodákban, motelekben, falusi turizmus keretein belül, esetleg iskolai kollégiumokban, gyakorlatilag Kárpátalja szerte. Igény szerint meleg regeli, meleg vacsora, ebédcsomag.

Hurrá Nyaralunk - utazás, nyaralás

Hurrá Nyaralunk - utazás, nyaralás

Ukrajna, a történelmi és a természeti kincsek tárháza Ha Ukrajnára gondolunk legelôszôr a végtelen sztyeppék jutnak eszünkbe, a nyirfák fehér törzse, a ringó búzamezôk képe. S utána egybôl eszünkbe jut Kárpátalja, ez a sokat szenvedett magyar vidék, amelynek lakói valaha el sem mozdultak apáik, nagyapáik házából, falujából, s mégis hol Szovjetunióhoz tartoztak, hol Csehszlovákiához, hol Magyarországhoz. S eszünkbe jut Munkács vára, amelyet Zrínyi Ilona védett, ahol a fejedelem, Rákóczi Ferenc nevelkedett. Elôttünk vannak a fiatornyos, fazsindelyes református templomok.

Irány a Hoverla

Irány a Hoverla

A 2061 méter magas Hoverla, mely az Északkeleti-Kárpátok és egyben Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, a Máramarosi-havasokban emelkedik. Több mint száz év óta kedvelt kirándulóhely. Az első, jelzett turistautat 1880-ban nyitották meg, a hegycsúcs Kőrösmezőről érhető el legkönnyebben, mi is innen indulunk, a legkedveltebb útvonalon.

Magyar turistaútvonal nyílt Kárpátalján

Magyar turistaútvonal nyílt Kárpátalján

A magyar turistaútvonal tervét az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) turisztikai tanszékének és a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal európai integrációs, külgazdasági és idegenforgalmi főosztályának a munkatársai dolgozták ki. A projekt négy túravonalból áll, köztük az első a "honfoglalás útja", amely a Vereckei-hágón kezdődik és az ukrán-magyar határ mellett fekvő Mezőkaszonyban ér véget.

Nagy utazás - Magyar iránytű

Nagy utazás - Magyar iránytű

Ukrajna kelet-európai állam. 603 700 km2-es területe alapján a nagyobb államok közé sorolható; Oroszország után Európa második legnagyobb állama. Ukrajnára a sok nemzetiség és külföldi hatás miatt a kulturális sokszínűség jellemző. Beutazási feltételek, vámszabályok Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vízummentesen utazhatnak be Ukrajnába, csupán a tartózkodás anyagi feltételeit kell igazolni valutával vagy meghívólevéllel. A tartózkodási napok száma az első beutazástól számított 6 hónapon belül 90 nap, ezt meghaladó ottlét esetén tartózkodási engedélyt kell kérni, melyet az útlevélbe bevezetnek. A sürgős egészségügyi ellátás a korábbi, még érvényben lévő magyar-szovjet megállapodás alapján ingyenes. A megengedettnél nagyobb mennyiségű dohánytermék - főként cigaretta - és ital kivitele büntetést és a gépjármű elkobzását vonhatja maga után!

Ukrajna - síelés, síterepek

Ukrajna - síelés, síterepek

Az ukrán síterepek még nagyon sok téli sportokban jártas honfitársunknak 'szűz' területnek számítanak. A síterepek fejlődésével viszont egyre többen keresik fel ezeket a helyszíneket, elsősorban Bukovelt. Nekik készült ez a kis összeállítás, az utazás megkönnyítésére.

Útra kész a Kárpátalja Expressz

Útra kész a Kárpátalja Expressz

Igazán újszerű, a múltra építő, de mégis a jövőbe tekintő kezdeményezésnek lehetünk tanúi az elkövetkező két napban. Kárpátalja Expressz néven az egykori Monarchia magyar vasútvonalán, három országot érintve nosztalgiavonat indul.

Tuti menü